Produktinformation

Scootboots är tillverkat av termoplastisk uretan som förkortas TPU. Materialet är extremt slitstarkt och antibakteriell vilket gör att inga bakterier kan få fäste eller frodas i materialet.

Scootboots livslängd varierar beroende på hästens vikt, underlaget som de nyttjas på, gångart och rörelsemönster samt hur du vårdar dina boots. I snitt håller ett pas Scootboots i ca 100 mil.

Regular och Slim är lika långa men olika breda.

Modeller slim är 10mm smalare än regular och används därmed ofta till hästens bakre hovar.

Scootboots är väldigt lätta och en boots väger i genomsnitt 250g men varierar beroende på dess storlek.

Den minsta storleken passar hovar från storleken 80mm lång och 75-80mm bred. Den största storleken passar hovar upp till 160mm lång och 155-175mm bred.

Scootboots finns i totalt 26 olika storlekar med modellerna Mini, Slim och Regular inkluderat.

Ja det går bra att använda Scootboots dygnet runt då materialet är antibakteriellt samt har god dränage och ventilation. Daglig tillsyn av hovarna är alltid ett måste för att underhålla god hovkondition.

Scootboots kan användas dygnet runt. Daglig hovvård gäller som vanligt med visitering och rengöring av hovarna. Bootsen ska vara invanda och väl inpassade innan du låter de sitta på dygnet runt. Alla nya Scootboots ska hinnas formas efter den individuella hoven innan de lämnas på längre tid. Precis som våra nya skor behöver hovboots töjas och forma sig för att förhindra att skav uppkommer.

Storlek, utprovning, passform

Scootboots måste vänjas in, precis som ett par nya skor till våra egna fötter. Använd bootsen kortare stunder tills de blivit formade och töjda efter just din hästs hovform. Scootboots töjer sig efter användning och omformar sig efter hoven.

Du kan töja dina boots med värmepistol eller hett vatten. Se film här hur du töjer dina boots med värmepistol.

Vill du hellre töja med vatten kan du se hur du ska göra här.

 

Det går jättebra att dubba Scootboots. Använd våra Ice-Studs för detta. Se instruktionsfilm här.

 

Visst kan du det! Se en återförsäljare förklara hur du kan göra med hjälp av islagsmutter och borr här

Islagsmutter, bricka och brodd av god kvalitet hittar du på Hööks. 

Verkningsmetod & intervall

En barfotahov är väldigt individuell och det är många parametrar som påverkar hovens tillväxt och kvalitet. Vi rekommenderar in intervall på 4-6 veckor mellan verkningarna. Hellre lite och ofta än mycket och mer sällan!

-”barefoot trim or pasture trim”?

Återförsäljare

Vi på Scootboots Scandinavia driver distributionen av varumärket Scootboots inom Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island.

Som återförsäljare hos oss kan du förvänta dig hög service och snabba leveranser av lagerförda varor från vårt svenska lager i Värnamo.

För oss är det viktigt att våra återförsäljare är trygga kring produkterna och därför erbjuder vi en digital produktutbildning för alla nya återförsäljare. 

För att lyckas som återförsäljare är det viktigt att vara behjälplig inom passform och utprovning. Detta kan erbjudas genom uthyrning av provskal eller fysik utprovning. Kunden kan även själv fota hästens hovar med en mätsticka enligt vår storlekstabell och matcha måtten efter tabellen.

Alla återförsäljare behöver en väska med provskal som innehåller samtliga storlekar av boots. Denna väska beställer ni i samband med er första order på www.scootbootsscandinavia.com.

Aktuella priser visas efter godkänd ansökan och aktivering av ert konto på vår webbshop scootbootsscandinavia.com

Efter ni mailat oss era uppgifter som efterfrågas nedan till info@scootboots.se registrerar ni ett konto på scootbootsscandinavia.com. Vi aktiverar därefter ert konto i samband med godkänd ansökan. 

Våra villkor hittar ni på webbshoppen.

Logotyp som är godkänd att använda ska innehålla texten ”approved stockist” och finns att hämta på www.scootbootsscandinavia.com under sidan ”videos and logo”.

Alla våra godkända återförsäljare listas på www.scootboots.se kontakta oss om ni inte är med!

För att kunna gå vidare ber vi dig vänligen maila in följande uppgifter:

-Leverans adress
-Fakturerings adress
-E-mail
-Telefon nr
-Organisationsnummer
-Utanför Sverige: VAT nummer
-Hemsida

Order

Vi levererar till ert närmaste DHL service point inom 1-3 arbetsdagar. Mindre försändelser som går som brev levereras via PostNord 1-3 arbetsdagar. 

Scootboots Scandinavia erbjuder fri frakt och fri retur inom Sverige.

Du kommer får ett mejl i samband med att vår lagerpersonal skriver ut fraktetiketten. I det mailet kan du via en tracking länk följa paketets väg.

Scootboots Scandinavia erbjuder fri retur inom 14 dagar från det ni mottagit varan. Använd bifogad retursedel. Observera att varan ni returnerar måste vara i nyskick och ha alla lappar och etiketter kvar. Bruken förpackning eller synligt provad vara godkänd ej.

Se våra villkor här #länk#

Vid byte av storlek använder ni bifogad retursedel. Ny önskad storlek lägger ni en beställning på genom vår webbshop. Kredit sker vi Payson när vi mottagit och godkänt er returnerade vara. Observera att varan ni returnerar måste vara i nyskick och ha alla lappar och etiketter kvar. Bruten förpackning eller synligt provad vara godkänd ej.

 

Vår webbshop är öppen dygnet runt årets alla dagar. Vår kundservice svarar alltid via mail inom 24h. Vårt lager är baserat i Värnamo och har öppet ”alla” dagar förutom på Julafton, Nyårsafton och trettondag jul.

Scootboots har 3 månaders fabriksgaranti. Vid eventuell reklamation kontaktar ni oss via mail på info@scootboots.se och meddelar vad som har gått sönder samt bild på detta. Därefter återkopplar vi till er kring hur vi löser detta på bästa sätt.

Övrigt

Alla frågor som berör storlek och passform av Scootboots hänvisar vi till vår hovformsspecialist på storlek@scootboots.se. Övriga frågor är välkomna att ställas till info@scootboots.se.

Jakarta, Indonesien.

I slutet av varje år söker vi nya ambassadörer. Det annonseras ut på våra sociala medier och via nyheter här på hemsidan där du är välkommen att söka för nästkommande år.

-Quarterhästföreningen
Läs mer
Stort tack till er på Scootboots🌷 Ni är en stor del i att vi fått positiv feedback (också förbättringsförslag har vi fått). Tack för er hjälp, stöttningen och sponsring under QSM -21. Ni gjorde skillnad… och det var jätteroligt att se glada miner under prisceremonierna // Tack
-ÅSA
Läs mer
Tack så jättemycket för informationen och merbesväret! Tack igen - ha en fin fortsättning på veckan!
-Lisen
Läs mer
Tack för all hjälp! Kundservicen var helt klart femstjärnig!
-Ronja
Läs mer
Tack så oerhört mycket för att ni har ett fantastiskt bemötande gällande mina tidigare frågor!!
-Nova
Läs mer
Toppen! Tack för svar på så kort tid. Vi beställer hem dom storlekarna du rekommendera och provar dom.
-Nikki
Läs mer
Vad snällt av er 🙂 Och tack för bra kundservice 🙂
Föregående
Nästa