Lär dig mer om KERATEX Hovvårdsserie

Logo

Låt oss presentera

KERATEX Hovvårdsserie !

Vi har själva och tillsammans med våra kunder, återförsäljare och hovslagare testat samtliga produkter vi valt att lansera i detta skede med mycket gott resultat.

Från idag hittar ni våra utvalda produkter från KERATEX som hjälper våra hästar inom följande områden: strålröta – hovböld – torra spruckna hovar – mugg och hudrelaterade problem – bakterieangrepp – tunna ömma sulor.

Keratex produkter gillas av både hovslagare, veterinärer och hästskötare världen över. Välrekommenderade Keratex, har arbetat med produkter inom hästens hovvård sedan 1990 och har med hjälp av hovslagare och veterinärer att ta fram ett produktsegment som riktat in sig på hästens hovar.

Hoof Hardener – tunna ömma sulor

Keratex Hoof Hardener gör exakt som det låter, hästens hovar starkare. Det här är den perfekta produkten för spröda hovar och känsliga tunna sulor. Hoof Hardener fungerar genom att binda keratiner och proteiner i hovarnas inre strukturer, vilket gör hovarna starkare inifrån och ut.

Hoof Putty – hovböld och hålrum

Hovpasta som hjälper till att fylla ut och läka hovböldshål och sprickor i hästens hovar. Den självhäftande pastan har även en desinficerande effekt på området vilket gör den till den perfekta hjälpen under rehab.

Frog Power Cleanser – mot strålröta

Motverka och behandla strålröta med Frog Power Cleanser. Frog Power är en kraftfull rengöring, anpassad för behandling av strålröta hos häst.

Bakteriedödande spray för hov & ben

Keratex Hoof & Leg Scrub är speciellt framtagen för att appliceras på hästars hovar och ben för att förebygga god hovhälsa och motverka bakterieangrepp.

Hoof & Leg Scrub utvecklades speciellt för enkel användning under våta och leriga förhållanden. Den enkla ”spray on and leave on” sprayen motverkar och förebygger de besvär som kan uppstå under leriga förhållanden.

Mud shield powder – mot mugg & bakterier

Impregnerande puder som förhindrar uppkomsten av mugg för hästar som går på lerig och blöt mark. Mud Shield Powder är ett rengörande puder med impregnerande effekt som enkelt ”pudras” ut ur flaskan på hästens ben. Mud Shield Powder är som en fet talk som inte absorberar vatten och därför blir som en skyddande barriär på hästens ben. Mud Shield Powder hjälper hästens naturliga försvar mot lera och smutsigt vatten som annars kan trängas in i små sår i huden och därmed orsaka olika hudproblem.

Coconut Oil – hovbalsam

Hovbalsam – Vinnare av BETA International Innovation Award 2017

Skyddande och vårdande hovbalsam som stärker hästens hovar samtidigt som den ger en vacker glansig yta. Fördelen med dessa högkvalitativa och naturliga råvaror och oljorna är att dem ger näring utan att ta bort hovens förmåga att andas.