Ambassadör Rebecca Dahlgren

Rebecca Dahlgren driver företaget HorseVision Sweden tillsammans med sin man Christofer och medarbetaren Stinelo Wiking sedan 20år. Företaget har inriktat sig på Frihetsdressyr och AkademiskRidkonst. Hennes målsättning är att rida en mjuk och avspänd dressyr upp till den högsta nivån både med och utan huvudlag.

Till vardags jobbar hon heltid som ridinstruktör, där hon tar emot elever både på hemmaplan men också ute i Europa. Bland annat reser hon regelbundet till Tyskland, Finland, Danmark, Österrike och Nederländerna för att ge clinics.

Precis som Rebecca växlar mellan träns och utan, anpassar hon också skoningen efter varje individuell häst i stallet. Målsättningen är att hästen ska behålla sin rörelseglädje i alla situationer och underlag. Med hjälp av Scootboots har fler av hennes hästar fått möjligheten att gå oskodda, då kvalitet på deras hovar låter dem röra sig avspänt i ridhuset och i hagen utan skor. Men vid skogsridning, frusna hagar och terrängträning där skydd för sula och bättre grepp önskas, hjälper Scootboots hästarna att fungera naturligt också där.

Erinmore Cassanova ”Sheridan”, är Rebeccas Connemara hingst på 11 år. Han kom till Rebecca som ettåring och har varit hennes ständiga följeslagare sedan dess. Tillsammans har de gjort allt från att uppträda i frihetsdressyr, till att göra prov inom AkademiskRidkonst, men också Hoppa och träna fälttävlan. Sheridan är godkänd som avelshingst. Men framförallt är han Rebeccas bästa vän. Tidigare har han gått skodd runt om, då behovet att kunna följa med på alla uppdrag utan att hovarna påverkas är viktigast. Men då hovkvaliten är bra och han egentligen bara behövt skor för enstaka situationer, valde Rebecca att först ta av bakskorna, för att sedan ta bort även de i fram när det visade sig att han klarade sig precis lika bra utan skor. Åtminstone när möjligheten för extra skydd finns när behovet uppstår. Detta gjorde att Rebecca vände sig till Scootboots.

Läs mer om HorseVision Sweden här.